בקערת המיקסר פוררו 50 גר' שמרים טריים
הוסיפו 2 כוסות מים פושרים, רבע כוס סוכר לבן, וכף מלח
המתינו עד שהשמרים יחלו לבעבע מעט ואז הוסיפו עוד רבע כוס סוכר, חצי כוס שמן קנולה, 2 ביצים, וקילו קמח לבן דק.
בעזרת וו המיקסר התחילו ללוש את המרכיבים עד שתקבלו בצק גמיש ואחיד.. אם עדיין דביק במיוחד הוסיפו מעט קמח.
קחו קערה משומנת במעט שמן (גם בדפנות) והעבירו את הבצק אליה, כסו בניילון נצמד ומגבת והניחו במקום חמים.
לאחר שעה יש ל"הכות" בבצק עם אגרופים על מנת להוציא את האויר ולחזור על ההתפחה לעוד שעה.
לאחר ההתפחה השנייה הניחו את הבצק על משטח מקומח, לושו מעט וחלקו אותו לשני חלקים שווים.
כל חלק חלקו שוב ל-3. צרו מכל חלק גליל ארוך בסביבות 30 ס"מ, ומשלושתם קילעו צמה.
קיבלתם 2 חלות נפלאות שעוד יתפחו בזמן האפייה.
מקמו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, הברישו אותן בביצה טרופה ופזרו מעט שומשום.
אפו אותן בחום של 190 מעלות למשך 20-25 דקות
ובתאבון !!